Welkom in de B&B
De 2 pers. zit/slaapkamer
De 1 pers. slaapkamer
Voorzieningen
Buiten
Prijzen en Inchecken
Contact
Beschikbaarheid opvragen
Vincent van Gogh
Vincent van Gogh in Drenthe
Het Van Gogh Huis in Nieuw Amsterdam
De Van Gogh Fietstocht
De Van Gogh wandeling in Nieuw-Amsterdam
Activiteiten
De omgeving
Uittips
Mobiele versie
Schilderijen van Marieke

De Van Gogh Fietstocht

Vincent van Gogh is met de Snikke, de trekschuit, gevaren van Hoogeveen naar Nieuw-Amsterdam.
Kort buiten Hoogeveen passeerde hij de plek waar nu het dorpje Geesbrug ligt.
Het dorpje waar Bed en Breakfast Van Gogh gesitueerd is.

Als u uw fiets meegenomen hebt, dan kunt u een mooie fietstocht maken langs het kanaal, naar het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam en daarna naar Zweeloo waar Vincent het kerkje getekend heeft. Via een mooie route rijdt u dan weer terug naar de bed en Breakfast.
De totale route is plm 50 km.

Heeft u uw fiets niet meegenomen dan is de tocht ook goed te doen met de auto. In Zweeloo zet u dan de auto bij het kerkje en dan kunt dan het deel in Zweeloo te voet afleggen.

De Fietstocht. (hier als PDF-bestand in het Nederlands, Duits en Engels)

De tocht bestaat uit 3 delen.

Deel 1 langs het kanaal naar Nieuw-Amsterdam.

Beschrijving:
Ga vanaf de B&B naar het kanaal en rechtsaf over het fietspad naar Zwinderen.
Neem in Zwinderen de brug om het kanaal over te steken en sla rechtsaf. Blijf het kanaal volgen.
Blijf aan de linkerkant van het kanaal rijden tot vlak voor de onderdoorgang met de A37 Dat is het tweede viaduct dat u tegenkomt (links is de straat met de naam Deutlanden).
Ga daar weer naar de rechterkant van het kanaal. dat is de Schoolstraat. Deze gaat over in de van Goghstraat (Let op! Fietspad op). Aan het eind van die straat, op nummer 1, vindt u het Van Gogh Huis en Restaurant.

Deel 2 van het Van Gogh huis naar Zweeloo

U gaat de brug over en linksaf langs de noordkant van de omstreeks 1860 gegraven Verlengde Hoogeveensche Vaart, richting het dorp Erm. U gaat om de molenen u volgt de Boerdijk en gaat bij de 1e en 2e rotonde rechtdoor. (let op: neem fietspad links van de weg) De weg gaat over in Horsingerend. Bij de 2 volgende rotondes rechtdoor naar het dorp Erm.

In het dorp Erm bij de 1e kruising linksaf, Dalerstraat. Dan de 1e weg rechts, De Hoek. Vervolgens de tweede weg rechts, Hellingenweg.Aan het eind van de weg linksaf, Oldengaerde, in de bocht gaat u de Heirweg in.U vervolgt uw fietstocht tot de kruising met de Broekveldstraat en gaat daar linksaf. Na ongeveer 50 meter gaat u rechtsaf en dan via de Drostenstraat naar de molen De Hoop.
Bij de molen rechtsaf, de Schultestraat in en op de kruising linksaf de Bannerschultestraat in. Daarna de eerste weg rechts, De Brink en bij de splitsing linksaf. U komt voor het oude gemeentehuis langs en fietst door tot u bij de Hervormde Kerk komt met daarachter een kerkhof.
Aan het eind van de weg gaat u rechtsaf, de Menso Altingstraat en ziet u na ongeveer 50 meter rechts Café-restaurant De Deel. U volgt de Menso Altingstraat het dorp uit.Bij de rotonde rechtdoor, Markeweg en u ziet links de parmantige en schilderachtige molen Albertdina van Noord Sleen. De Markeweg blijven volgen en bij de driesprong houdt u links aan (Dorpsstraat).
Bij de rotonde gaat u rechtdoor richting Zweeloo.
Aan eind van dorp verwijst een bordje naar een tweetal hunebedden (rechts). U kunt natuurlijk even gaan kijken (ca. 400 meter v.v.)Na ca. 2 kilometer komt u aan de grens met de oude gemeente Zweeloo, tegenwoordig gemeente Coevorden. Hier staat rechts van het fietspad een zwerfkei met de naam Elssiesstien. U vervolgt uw weg en ziet u rechts het prachtige 13e eeuws kerkje met een pittoresk torentje.

De route door Zweeloo is als volgt:

Vanaf het kerkje vervolgt u De Wheem het dorp in. U passeert (rechts) de oude smederij (huisnummer 2) en daarna rechtsaf, Wheempad. Bij de driesprong gaat u rechtdoor. Vervolgens 1e kruising linksaf, Klooster. Hier ziet u links 5 panelen van de Duitse schilder Max Liebermann. Na 50 meter rechtsaf het fietspad in. U ziet dan aan uw rechterhand in de tuin van de bungalow (oude burgemeesterswoning) een oude lindeboom. Hieronder heeft van Gogh in 1883 zitten rusten.

U rijdt het fietspad af, steekt de Hoofdstraat over en gaat dan linksaf. Na ca. 50 meter ziet u links het vroegere café Mensingh nu Bistro Tante Sweel. U vervolgt de weg en houdt bij de splitsing rechts aan en gaat u over een brug. U bent nu in Aalden, op de Aelderstraat. Over het fietspad gaat u tot nr. 61 en vervolgens rechtsaf de Gelpenberg in. Bij de volgende kruising gaat u linksafnaar de Molenwijk.

Aan het eind van de verharde weg ziet u de molen “Jantina Helling“. U vervolgt uw weg bij paddenstoel 23144, richting Aalden. Bij de volgende kruising steekt u de Aelderstraat over en gaat rechtdoor Oud Aalden in. Bij de volgende kruising gaat u rechtdoor (knooppunt 67 volgen). Aan uw rechterhand ziet u koffie- en pannenkoekenboerderij ’t Hoes van Hol-An.

U vervolgt uw weg en gaat bij de volgende kruising rechtdoor (knooppunt 67 - Klencke route volgen). De twee volgende kruisingen rechts aanhouden (Klencke route volgen) en u komt op de Koemarsendrift. Linksaf de Hormaatsdijk in.Lopend: U gaat aan het eind van deze straat linksaf de Burgemeester Tonkensstraat in terug naar het kerkje. Daarna rijdt u door Zweeloo, via Aalden en Meppen naar Gees. Eventueel een stop bij Talenti met heerlijk ijs. Door Gees heen naar Zwinderen en daar het kanaal over, rechtsaf naar Geesbrug.

Met de fiets:
Aan het eind van deze straat rechtsaf, richting Benneveld. Bij paddenstoel 24925 linksaf en bij paddenstoel 24924 rechtsaf, richting Benneveld.
In Benneveld gaat u rechtdoor en volgt de bordjes naar Knooppunt 72.

Deel 3, via knooppunten weer naar de B&B

Vanaf Knooppunt 72 naar 71, 70, 88 (U komt in Gees langs Talenti waar ze heerlijk ijs hebben), 86 en 87. Nog ruim voor 87 komt u in Zwinderen weer bij het kanaal uit. Deze oversteken en dan rechtsaf naar Geesbrug.

Bed en Breakfast Van Gogh is een Bed & Breakfast (B&B) in Zuid-Oost Drenthe. Het ruime gastenverblijf is geschikt voor maximaal 3 personen en bestaat uit een ruime zit-slaapkamer met een 2 pesoonsbed, een zithoekje, een eettafel, en een pantry met koelkast, magnetron, koffie- en theefaciliteiten op de begane grond en een 1 persoonskamer op de eerste etage. De B&B heeft een eigen toilet en badkamer met douche en de B&B heeft een eigen ingang.
Bed en Breakfast Van Gogh
Ruud en Marieke Hobo
Kanaalweg 18
7917TB Geesbrug
Drenthe - Nederland
tel: 06 464 88 255

bedenbreakfastvangogh@outlook.com
www.bedenbreakfastvangogh.nl
www.bedenbreakfastvangogh.nl/mobile

Copyright © 2019 - heden: Ruud en Marieke Hobo

  Bed and Breakfast Van Gogh in Geesbrug - Drenthe heeft natuurlijk gratis Wifi